Meer informatie

GoSkate gebruikers

Als schaatser of skater kun je met GoSkate jouw prestaties meten en verbeteren, verschillende ranglijsten inzien en meedoen aan gave challenges en winacties. GoSkate bestaat uit een app en een dashboard waarmee je nog meer inzicht krijgt in je statistieken. Met GoSkate kun je het hele jaar actief zijn: in het schaatsseizoen kun je in combinatie met een MYLAPS ProChip al je prestaties op de ijsbaan heel nauwkeurig bijhouden, met lekker weer kun je jouw skateprestaties op de weg meten en als je geluk hebt kun je in de winter ook op natuurijs terecht!

Schaatsen

Skaten

Inzicht

Ranglijsten

Overzicht

Inline skaten

Skaten met GoSkate

De skatefunctie in GoSkate werkt door middel van de GPS op je telefoon. Een skatesessie start je in de GoSkate app door op de oranje knop, onderin het startscherm te klikken. Selecteer vervolgens de skatefunctie door op het skate-icoontje te klikken. Om een sessie te starten klik je op de startknop. Zodra je sessie is gestart worden je statistieken bijgehouden.

Gedurende je sessie is het mogelijk om jouw live statistieken te bekijken en je al afgelegde route te zien. Dit kun je doen door naar rechts te swipen. Vergeet na afloop van je sessie niet om deze te stoppen, dit gebeurt namelijk niet automatisch. Heb je een leuke route afgelegd tijdens je sessie? Deel hem met alle andere GoSkate gebruikers, zodat zij ook jouw route kunnen skaten.

Inline skaten

Skateroutes

In de app vind je al ruim 5.000 skateroutes. Al deze routes zijn door GoSkate gebruikers zelf toegevoegd aan de app. Zo worden er wekelijks nieuwe routes, verspreid over heel Nederland, toegevoegd. Om deze in GoSkate te bekijken start je eerst de skatefunctie op en vervolgens klik je op de kaartknop (naast de startknop). Als je hierop klikt, vind je alle openbare routes die zijn opgeslagen.

Al deze routes kun je zelf afleggen met GoSkate. Is het startpunt van de route niet bij je in de buurt? Geen probleem, je kunt dan een routebeschrijving naar het startpunt van de skateroute starten.

Inline skaten

Challenges

Doe mee aan leuke en uitdagende skatechallenges in de app. Bijvoorbeeld de seizoenschallenge. Kies jouw doel voor dit seizoen en ga skaten! Meld je aan via de Challenges pagina in de app. Ready? Set. GoSkate!

 

Inline skaten

Meldingen & hotspots

Wij willen dat alle skateroutes in GoSkate leuk, maar ook veilig zijn. Daarom kun je tijdens het skaten van een sessie (stop wel even langs de kant) een hotspot of melding toevoegen aan je route. Wanneer een andere gebruiker dan in de buurt skatet krijgt diegene hier een melding van. In de app onderscheiden wij vijf soorten meldingen: gat in de weg, slecht wegdek, gevaarlijke bocht, wildrooster en steile helling. Door een melding toe te voegen kun je andere gebruikers waarschuwen voor een gevaarlijke situatie. Wel zo veilig!

Ook kun je een hotspots in GoSkate toevoegen. Zo kun je als je bijvoorbeeld een mooi uitzicht tegenkomt tijdens je route de hotspot ‘Omgeving’ toevoegen. In deze video leggen we het aan je uit.

Inline skaten

Help mee!

Ken je een leuke route bij jou in de buurt? Help mee en voeg deze toe aan de GoSkate app! Zo creëren we samen het grootste netwerk van leuke en veiligste skateroutes in Nederland.

Download gratis de GoSkate app in de App Store of Play Store en skate de leukste en veiligst routes met GoSkate!

Schaatsen op kunstijs

Een sessie op kunstijs

Voor het meten van je schaatsprestaties met GoSkate op kunstijs heb je een MYLAPS ProChip nodig. Als je al een chip bezit kun je deze koppelen aan jouw profiel in GoSkate. Hiervoor ga je naar de profielpagina in de app, open je vervolgens de instellingen, en vul je bij ‘Chipnummer’ jouw chipnummer in.

Als je MYLAPS ProChip eenmaal gekoppeld is kun je beginnen met schaatsen. Zodra je begint met schaatsen start de app automatisch een sessie voor je en verschijnen je rondetijden live in de app. Je kunt je telefoon dus gewoon in de tas laten. Wanneer je klaar bent met je sessie stopt deze automatisch en verschijnen je rondetijden en statistieken in de app en het bijhorende dashboard.

Schaatsen op kunstijs

Chiphuur

Om het meten van je schaatsprestaties toegankelijker te maken is het in GoSkate mogelijk gemaakt om een chip te huren voor maar € 2,50 per dagdeel. Zo is het mogelijk om eenmalig je schaatsprestaties te meten en om te kijken of een eigen MYLAPS ProChip wellicht iets voor jou is.

Wanneer je een chip huurt legt de ijsbaan de chip voor je klaar bij de kassa van de ijsbaan op het door jou gekozen dagdeel. Na het verzilveren van de voucher bij de kassa ontvang je de chip. Na afloop van je sessie kun je de chip weer inleveren bij de kassamedewerker. In de GoSkate app kan je zien bij welke dertien ijsbanen in Nederland het mogelijk is om een MYLAPS ProChip te huren. Bekijk de volledige huurvoorwaarden hier.

Schaatsen op kunstijs

Bij welke ijsbaan kun je terecht?

In Nederland kun je met GoSkate bij zeventien ijsbanen je prestaties meten. De ijsbanen zijn:

De Scheg (Deventer), De Westfries (Hoorn), De Vechtsebanen (Utrecht), Kunstijsbaan Breda, IJssportcentrum Eindhoven, De Meent Bauerfeind (Alkmaar), De UIthof (Den Haag), IJsbaan Haarlem, Kardinge (Groningen), IJsbaan Twente (Enschede), Triavium (Nijmegen), Thialf (Heerenveen), Jaap Edenbaan (Amsterdam), Schaatsbaan Rotterdam, Ireen Wüst ijsbaan (Tilburg) LACO Glanerbrook (Geleen) en Elfstedenhal (Leeuwarden).

In Duitsland kun je terecht bij de ‘Max Aicher Arena’ in Inzell.

Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs met GoSkate

Wanneer er natuurijs in Nederland ligt kun je met de natuurijsfunctie in GoSkate je prestaties op het ijs bijhouden. Aan de hand van de GPS op je telefoon houdt de app je prestaties bij. Tijdens je schaatstocht moet je je telefoon dus bij je houden. Zo kun je na afloop je route en statistieken inzien. Met de natuurijsfunctie wordt er daarom ook regelmatig op meren zoals de Weissensee in Oostenrijk geschaatst.

Het starten van een sessie werkt op dezelfde manier als bij de skatefunctie: klik op de oranje knop in het beginscherm van de app. Selecteer vervolgens de natuurijsfunctie door op het sneeuwvlokje te klikken. Klaar om te gaan? Klik op de startknop om je schaatstocht te starten. Klaar met je tocht? Vergeet dan niet om je sessie te stoppen en zo op te slaan. Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan deze video, hierin leggen we het je allemaal uit!

Algemeen

SkateID

Voor het meten van je schaats- of skateprestaties met de GoSkate app heb je een SkateID nodig. Het SkateID is het account dat je aanmaakt in GoSkate (dit kun je doen na het downloaden van de app). Met jouw SkateID kun je inloggen in de GoSkate app en het bijhorende dashboard.

Algemeen

Sessie starten

Een sessie starten in GoSkate is heel eenvoudig. Wanneer je op de oranje knop klikt, krijg je alle drie de sporten te zien: Schaatsen op natuurijs (sneeuwvlok-icoon), Schaatsen op kunstijs (schaats-icoon en Skaten (skate-icoon).

De natuurijsfunctie en de skatefunctie in GoSkate werken door middel van de GPS op je telefoon. Voor het meten van je prestaties op kunstijs heb je een MYLAPS ProChip nodig. Meer informatie hierover vind je op deze pagina bij het onderdeel ‘Schaatsen op kunstijs’.

Algemeen

Medailles en ranglijsten

In GoSkate is het mogelijk om medailles te verdienen en mee te doen aan ranglijsten. Elke keer als je een sessie doet kun je medailles behalen, en na afloop van een sessie is zichtbaar welke medailles je tijdens die sessie behaald hebt. Al jouw (nog te behalen) medailles vind je in een overzicht terug in de medaillepagina in de app.

Alle gebruikers die een sessie hebben gedaan komen in de GoSkate ranglijst terecht. Hoe meer kilometers je aflegt, hoe hoger je op deze ranglijst komt te staan. Daarnaast zijn er ook ranglijsten per sport, waarin gefilterd kan worden op aantal afgelegde kilometers of de tijd per kilometer/ronde. Voor leden van een vereniging kun je zelfs meedoen aan je eigen clubranglijst, waarin je jouw prestaties kan vergelijken met die van jouw clubgenoten. Om de ranglijsten nog leuker te maken is het mogelijk om te filteren op huidige maand, seizoen of totaal.

Algemeen

GoSkate dashboard

Naast de GoSkate app is er ook een bijhorend dashboard. Hier vind je al jouw sessies en uitgebreidere statistieken terug. Zo zie je in een oogopslag wat al jouw tijden van de afgelopen maand waren of de afstand die je deze maand hebt afgelegd. Ook is het hier mogelijk om een tijd uit je sessie of de gehele sessie te verwijderen. Maar let op, als je een sessie verwijderd is het niet meer mogelijk om deze terug te halen.

Download

Download de gratis GoSkate app!

Enthousiast geworden? Download de gratis GoSkate app in de App Store of Play Store en meet je schaats- en skateprestaties. Doe mee aan gave challenges, bemachtig een mooie positie in de ranglijst en behaal alle medailles in GoSkate!

Veelgestelde vragen voor GoSkate gebruikers

Heb je een vraag? Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op middels het contactformulier.

Nog geen antwoord?

Stel je vraag en wij proberen jou zo snel mogelijk te helpen.

Ready? Set. GoSkate!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!